Gtechniq Ceramic GWash

Gtechniq Ceramic GWash

Gtechniq heeft net een nieuw product gelanceerd. Namelijk de Gtechniq Ceramic GWash, een pH neutrale shampoo met keramische bescherming. Met de Gtechniq Ceramic GWash kan je zeker zijn dat je een hoog kwalitatieve pH neutrale shampoo hebt dat perfect werkt op auto's met of zonder bescherming.

Hoewel je zal merken dat de Gtechniq Ceramic GWash geen schuim maakt, neemt het geen reinigingseigenschappen weg van de normale GWash. Het is even veilig voor de lak en het glijd je washandschoen minstens even goed over je auto. Doordat er een keramische bescherming is toegevoegd aan de shampoo zorgt de SiO2 bestanddelen van de bescherming ervoor dat je geen schuim kan maken in de shampoo.

Wat je wel zal merken is dat de Gtechniq Ceramic GWash wel iets meer droge plekken maakt tijdens de wasbeurt in vergelijking met de gewone GWash. We zeiden in onze blog over de vernieuwde versie van GWash al dat de droge plekken komt door de bescherming dat op de auto zit en zo de shampoo en het water afstoten. Aangezien de Ceramic GWash ook in 1 product de reiniging en de bescherming doet zorgt dit ook meteen voor een enorm waterafstotend oppervlak waardoor je opnieuw meer droge plekken krijgt.

Echter is er geen reden tot paniek. De keramische bestanddelen dat in de Ceramic GWash zitten zorgen er daardoor ook voor dat dit een enorm glibberige shampoo is. Zoals we reeds weten is een van de grootste redenen dat waskrassen ontstaan tijdens de wasbeurt het gebruik van een slechte shampoo. Dit hebben we ook uitgelegd in onze blog over waarom je geen afwasmiddel als shampoo mag gebruiken. Redenen hiervoor zijn onder andere dat je de juiste formule nodig hebt voor het vuil los te maken dat op auto's zit, geen chemicaliën mag gebruiken dat schadelijk zijn en goed glijmiddel.

Doordat de Ceramic GWash keramische bestanddelen heeft zorgt het er dus voor dat deze zo goed glijd over de lak dat de kans op waskrassen tot een absoluut minimum beperkt worden. Indien je jezelf er toch niet gerust op voelt kan je natuurlijk ook altijd kiezen voor de normale GWash en daarna een bescherming aanbrengen met bijvoorbeeld de Gtechniq Easy Coat of Gtechniq C2 Liquid Crystal. De Gtechniq Ceramic Gwash zorgt er simpelweg voor dat als je door tijdgebrek snel en moeiteloos een bescherming wil aanbrengen je dit kan doen terwijl je de auto wast.

Gtechniq-C2-Liquid-Crystal

Doordat de Ceramic GWash ook extra bescherming aanbrengt is dit ook een ideale oplossing wanneer je reeds bescherming op de auto hebt liggen. De toegevoegde keramische bescherming van de Ceramic GWash zorgt ervoor dat de onderliggende bescherming beter beschermd is en ook langer zal meegaan. De bovenliggende bescherming zal eerst verdwijnen door de invloed van weer, zon, vuil, chemicaliën, enzovoort. Hierdoor krijgt de onderliggende bescherming minder te verduren waardoor de levenstijd langer is.

Het kan daarnaast natuurlijk ook gebruikt worden op auto's dat nog geen bescherming hebben voor wanneer je graag je lak toch beschermd. Ceramic GWash kan tot 3 maanden bescherming bieden afhankelijk van de omstandigheden waarin het gebruikt wordt. Wanneer je je auto met agressieve chemicaliën gaat wassen, je auto voortdurend in weer en wind buiten staat, je veel kilometers rijd per dag, enzovoort zijn bijvoorbeeld omstandigheden dat de levensduur zullen beperken welke het geval is bij alle soorten bescherming van alle detailing merken.

Wanneer je de zoveel mogelijk bescherming wil aanbrengen met de Ceramic GWash is het best dat je je wagen eerst wast met Ceramic GWash en de 2 emmer methode zoals gewoonlijk. Daarna de auto goed afspoelt en wat Ceramic GWash rechtstreeks op de washandschoen te doen en zo de oppervlakken opnieuw behandeld. Daarna spoel je de auto opnieuw grondig af met koud water.

Wanneer je je auto gaat wassen met de Ceramic GWash zal je ook merken dat er een meetbeker op de dop van de fles zit. Deze meetbeker kan je gebruiken zodat je de juiste hoeveelheid product gebruikt wanneer je gaat wassen. Gtechniq raad aan om 20ml shampoo te gebruiken per 10L water. Dit is ongeveer de helft van de normale GWash waardoor je dus ook zal merken dat de Ceramic GWash langer zal meegaan. Aangezien het ook een duurder product is, is dit natuurlijk leuk meegenomen.

Gtechniq Ceramic GWash

Zoals geweten behoort Gtechniq tot de top van de wereld op vlak van hoog kwalitatieve detailing producten ontwikkelen. Zeker op vlak van keramische bescherming staan ze enorm voor op heel veel andere merken op de markt. Gtechniq streeft voortdurend naar het beste product op de markt uit te brengen. Hoewel vele andere merken al een keramische shampoo hadden, heeft Gtechniq de Ceramic GWash blijven ontwikkelen en testen tot ze zeker weten dat ze het beste product op de markt kunnen uitbrengen.

Ceramic GWash is getest tegen hun concurrerende merk en blijven ontwikkelen tot ze de juiste formule hadden dat beter werkt dan de concurrentie. Ceramic GWash behaalde betere resultaten op vlak van water contact hoek, olie contact hoek en oppervlakte-vrije energie.

De water contact hoek test is vermoedelijk de belangrijkste test voor een shampoo met bescherming in 1 product. Deze meet de waterafstotende eigenschappen van de keramische shampoo door de hoek te meten waaronder de waterdruppels gevormd worden. Hoe strakker de waterdruppels, wat wilt zeggen hoe hoger de contact hoek. Des te waterafstotender het product is. In de scheikundige industrie wordt het vastgesteld dat een water contact hoek van 90° of hoger hydrofoob is. Gtechniq Ceramic GWash behaalde hier een contact hoek van 100° terwijl de concurrent 89° behaalde.

Hetzelfde wordt gedaan met oliën. Zoals geweten is olie lichter dan waterwaardoor olie bovenop water drijft als het vermengd geraakt. Hierdoor zijn de contact hoeken bij olie ook lager dan bij water. Echter blijft de theorie hetzelfde. Als de contact hoek groter is, dan zal de olie minder goed kunnen hechten aan het oppervlak. Daardoor zal het dus ook beter reinigen en het oppervlak ook properder houden wanneer het geconfronteerd wordt met olie en straatvuil. Gtechniq Ceramic Gwash heeft een olie contact hoek van 80° terwijl de concurrent slechts 54° haalde.

Tot slot is er nog de oppervlakte-vrije energie test. Deze hangt deels samen aan de andere 2 tests aangezien hogere contact hoeken zorgen voor minder oppervlakte energie. De oppervlakte-vrije energie test bepaald namelijk hoe glad en water en vuilafstotend het oppervlak is na het gebruik van de shampoo. Hoe minder oppervlakte energie er is, hoe moeilijker vuil zich zal hechten aan het oppervlak en hoe makkelijker het vuil ook zal loskomen wanneer je je auto gaat wassen.

Een auto zonder bescherming heeft een oppervlakte energie van ongeveer 40 miliNewton per meter (mNm) tegenover bijvoorbeeld een antiaanbakpan heeft een oppevlakte energie van 16 mNm. Ceramic GWash haalde hier een resultaat van 20 mNm wat wilt zeggen dat het geclasseerd wordt als amfifiel. Het stoot zowel water als olie af. De concurrentie behaalde slechts een score van 34 mNm waardoor ze dus aanzienlijk minder vuil en waterafstotend zijn dan Gtechniq en dus ook sneller terug vuil zullen worden.

Deze resultaten bevestigen dus dat Gtechniq Ceramic GWash niet alleen beter zal reinigen, maar dat het je auto ook langer en beter proper zal houden.

Gtechniq Ceramic GWash lab resultatenGtechniq Ceramic GWash is te verkrijgen in onze shop. Klik HIER om naar het product te gaan. Je kan ook altijd de video bekijken van Gtechniq waarbij ze met hun chemicus de nieuwe GWash formule en hun nieuwe Ceramic GWash bespreken.

Ceramic gwashGtechniqKeramische shampooNieuw productPh neutrale shampooShampoo en bescherming

Plaats een reactie