Retourneren & Ruilen

Via ons retourportaal kan u eenvoudig en gratis uw bestelling terugsturen indien u deze binnen de 14 dagen aanbied. Om producten te retourneren na 14 dagen vragen wij u om contact met ons op te nemen. Op deze manier kunnen wij u het beste van dienst zijn!

Klik hier om naar ons retourportaal te gaan. Gelieve uw postcode en ordernummer of traceringsnummer bij de hand te houden! Voorbeeld:

 • Postcode: 2390
 • Ordernummer of traceringsnummer: #2019-1001 of 05308710748151

Houd er rekening mee dat ondanks dat u producten retour stuurt binnen de 14 dagen deze ook onderworpen zijn aan enkele voorwaarden:

 • De bestelling is ongeopend. - Alle geretourneerde bestellingen en producten die geopend of gebruikt zijn en aanvaard worden door ons wordt gedaan uit service aangezien deze buiten het wettelijke kader van retourrecht vallen.
 • De bestelling is onbeschadigd. - Alle geretourneerde bestellingen en producten die beschadigd teruggestuurd worden naar ons vallen buiten het wettelijke kader van retourrecht. Indien u een bestelling reeds beschadigd ontvangt dient u ons hier van op de hoogte te stellen binnen de 24 uur van ontvangst.
 • De bestelling wordt beschermd geretourneerd. - Alle geretourneerde bestellingen en producten dienen beschermd retour gestuurd te worden. Zorg ervoor dat de bestelling geen schade kan oplopen tijdens het transport. Bestellingen en producten die beschadiging oplopen tijdens het transport wegens slecht verpakt te zijn en onbeschermd in de doos te zitten vallen buiten het wettelijke kader van retourrecht.
 • De bestelling wordt afgeleverd bij ons. - Uiteraard is het ook belangrijk dat alle geretourneerde bestellingen en producten ook daadwerkelijk bij ons aankomen. Dit valt onder de verantwoordelijkheid van de persoon die de goederen retour stuurt. Zorg ervoor dat de verzendingslabel proper op de doos is bevestigd en deze niet beschadigd of kwijt kan raken tijdens het transport. Zorg er ook voor dat er geen andere verzendingslabels op de doos bevestigd zijn, buiten die van Custom Car Care. Bestellingen die retour worden gestuurd via ons retourportaal zijn niet verzekerd, indien deze verloren geraakt tijdens het transport kunnen wij geen retour aanbieden. Indien u een bestelling of product retour stuurt via ons retourportaal hoeft u geen kosten te betalen maar is dit ook op eigen risico. U kan kiezen om zelf uw pakket verzekerd retour te sturen via een andere vervoerder. In dit geval betalen wij ons bedrag van de retourzending terug aan u, en de overige kosten dient u zelf te betalen. Voorbeeld: uw pakket retour sturen via ons retourportaal kost ons normaal €5,00 maar u wenst een eigen verzekerde vervoerder gebruiken dat u €6,00 aanrekent. Dan betalen wij u €5,00 uit en dient u de €1,00 zelf te bekostigen.

 

Er zijn tevens ook enkele producten en artikels die niet retour gestuurd kunnen worden. Namelijk:

 • Cadeaubonnen
 • Kortingscodes
 • Downloadbare inhoud
 • Bepaalde gezondheid en persoonlijke verzorgingsproducten
 • Producten die kunnen vervallen zoals: tijdschriften, voeding, enzovoort
 • Giftige materialen
 • Brandbare vloeistoffen of gassen

Bestellingen en producten die retour gestuurd worden maar niet voldoen aan deze voorwaarden vallen buiten het wettelijke kader van het retourrecht. Deze bestellingen en producten worden onderworpen aan onze eigen service en wat wij als mogelijke retour ervaren. Indien u niet zeker bent of u aan deze voorwaarden kan voldoen kan u steeds contact met ons opnemen. Op deze manier kan u een beter zicht krijgen op wat mogelijk is.

 

Onder bepaalde voorwaarden kunnen artikels, producten en bestellingen ook slechts voor een deel terug uitbetaald worden. Dit is onder andere het geval met:

 • Bestellingen, producten of artikels die na 14 dagen retour worden gestuurd
 • Producten of artikels die gebruikt en/of beschadigd zijn
 • Producten of artikels die niet volledig worden teruggestuurd
 • Producten of artikels die verzegeld zijn waarvan de zegel gebroken is
 • Producten of artikels waarvan het niet mogelijk is terug te verkopen aan de originele prijs

Bestellingen en producten die retour worden gestuurd ondanks dat deze niet voldoen aan de voorwaarden zijn op eigen risico en verantwoordelijkheid. Indien wij deze niet kunnen aanvaarden zal deze opnieuw verzonden worden naar u en dient u zelf de kosten hiervan te bekostigen. De bestelling en producten worden pas terug verstuurd nadat de verzendingskosten betaald zijn. Indien u deze niet betaald blijft uw bestelling bij Custom Car Care en zullen er kosten worden aangerekend om uw bestelling te stockeren.

 

Vanaf dat uw retourzending wordt ontvangen bij Custom Car Care zal deze geïnspecteerd worden. Gelieve zoveel mogelijk informatie te voorzien bij uw retourzending zoals: factuur of ordernummer, reden van retour, waar mogelijk schade is aan de bestelling en uw bankgegevens. Indien er bepaalde artikels niet aanvaard kunnen worden of slechts deels teruggenomen kunnen worden of aan verlaagd tarief brengen wij u op de hoogte binnen de 14 werkdagen van ontvangst. Indien u niet binnen de 14 werkdagen antwoord op ons bericht zullen wij het bedrag en de artikels crediteren op uw bankgegevens. De overige artikels die teruggestuurd moeten worden naar u worden klaar gezet voor verzending en er worden terug verzendingskosten aangerekend.

 

Juridisch aspect van retourneren

Indien er producten werden besteld bij Custom Car Care is er ook een herroepingsrecht waardoor u binnen de 14 dagen wanneer u uw bestelling hebt geplaatst mag annuleren. Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet u voldoen aan de wettelijke voorwaarden die hier in de algemene voorwaarden beschreven worden. Om het herroepingsrecht uit te oefenen dient u Custom Car Care via een ondubbelzinnige verklaring (bv. schriftelijk per post of e-mail) op de hoogte stellen van uw beslissing de bestelling te herroepen. U kunt hiervoor gebruikmaken van het bijgevoegde modelformulier voor herroeping wanneer u deze opvraagt via post of mail, maar bent hiertoe niet verplicht.

Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om uw mededeling betreffende uw uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken. Als u de overeenkomst herroept, ontvangt u alle betalingen die u tot op dat moment heeft gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van uw keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van uw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee u de oorspronkelijke transactie heeft verricht indien mogelijk, tenzij u uitdrukkelijk anderszins heeft ingestemd; in ieder geval zal u voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. Indien de bestelling reeds werd verzonden en aangekomen bij de klant moet de klant de bestelling ongeopend, ongebruikt en in de originele verpakking terugsturen om beroep te kunnen doen op het herroepingsrecht. Indien de bestelling toch terug gestuurd wordt en niet voldoet aan deze eisen zal de bestelling terug gestuurd worden naar de klant en worden de extra verzendkosten en administratie kosten doorgerekend naar de klant en moet de betaling van de bestelling uiterst na 14 dagen voldaan zijn.

Indien de klant zich hier niet aan houd wordt er na 14 dagen een extra administratieve kost aangerekend van €10,00 inclusief belastingen. Dit bedrag verdubbeld bij iedere 30 dagen, indien de klant de administratieve kost blijft weigeren na 180 dagen zal een gerechtsdeurwaarder aangewezen worden waarvan de kosten doorgerekend worden aan de klant en bij een rechtszaak zullen de gerechtelijke kosten ook door gefactureerd worden naar de klant toe. Custom Car Care zal ook uw gegevens enkel gebruiken voor het maken van een factuur en het leveren van bestellingen.