Bij het refurbished pakket gaan we uw wagen een grondige exterieur reiniging geven en ervoor zorgen dat de wagen terug meer glans heeft en glad aanvoelt. Vaak wordt dit in de volksmond ook simoniseren genoemd. Dit pakket is beschikbaar vanaf €395 en bestaat uit verschillende behandelingen, namelijk:

1. Wielen reinigen

Alles begint met propere wielen. Het wassen van de wielen gebeurd als eerste omdat hier het meeste vuil opgestapeld raakt en vaak ook spetst wanneer deze grondig gereinigd worden. Uw velgen worden vanbinnen en vanbuiten volledig proper gemaakt met veilige velgenreiniger en al het remstof wordt verwijderd. Ook opstapeling van dat vaak zichtbaar is aan de binnenkant van de velg wordt verwijderd. Uw banden krijgen tevens ook een grondige reiniging.

2. Wielkasten en chassis reinigen

Na dat de wielen proper zijn beginnen we met het reinigen van de wielkasten en het chassis. Vaak is hier opgestapeld vuil dat nooit wordt verwijderd tenzij u naar een detailer gaat dat dit specifiek onder handen neemt. Bij Custom Car Care is dit echter standaard inbegrepen bij elke wasbeurt. Zeker na wintermaanden is het zeer belangrijk om het vuil en vooral zout te verwijderen uit de wielkasten en te zorgen dat het chassis terug proper is.

3. Wassen

Voor we de lak terug glad kunnen maken moeten we zorgen dat we een propere auto hebben. Bij Custom Car Care kan u er zeker van zijn dat een wasbeurt grondig gebeurd en volgens de regels van de kunst met de meest kwalitatieve producten op de markt. Uw wagen wordt eerst met een schuimlans behandeld om loszittend vuil al van de lak te halen nog voor we deze aanraken. Hierna wordt de wagen afgespoten met een hogedrukreiniger op 100 bar en wordt het overtollig vuil dat is losgeweekt van de lak afgespoten zonder dat er krassen gemaakt worden.

Daarna wordt de wagen opnieuw met een schuimlans ingespoten en worden er 2 emmers met grit guards en speciale zeep gebruikt om de wagen van boven naar onder te wassen met het oog op het vermeiden van waskrassen te maken. Daarna wordt de wagen opnieuw met de hogedrukreiniger afgespoten. Ook de deur drempels en stijlen worden grondig gereinigd.

4. Dieptereiniging

Na dat de wagen gewassen is zal deze in heel veel mensen hun ogen proper lijken. Echter is er bijna altijd nog vuil dat in de lak is ingetrokken en zo de glans verminderd en ervoor zorgt dat de lak grof aanvoelt. In sommige gevallen is dit ook zichtbaar als kleine roestvlekken en als teervlekken. Daardoor wordt de wagen ingespoten met een veilige reiniger dat de ijzerdeeltjes uit de lak zal verwijderen waarna de wagen opnieuw wordt afgespoten met een hogedrukreiniger. Daarna wordt hetzelfde gedaan voor de teervlekken.

5. Tussen controle

Na dat de wagen buiten meerdere keren gereinigd is zal deze in onze speciaal ontworpen garage gereden worden. Hier hebben wij veel en speciaal licht om elke kleinste imperfectie van de wagen te zien. De wagen wordt omhoog gezet op onze hefbrug en de wielen worden verwijderd. Hierna wordt heel de wagen overlopen met speciale lampen en worden overige ijzerdeeltjes en teervlekken verwijderd van de lak en de velgen. Ook het chassis en de wielkasten worden nogmaals overlopen.

6. Klei behandeling

Ondanks dat de wagen reeds zoveel gereinigd werd zal er nog steeds vuil in de lak vast zitten dat niet meteen met het blote oog zichtbaar zal zijn, maar dit zal nog wel te voelen zijn aan de lak aangezien deze nog grof zal aanvoelen. Daarom dat we de lak volledig gaan behandelen met klei dat de kleinste vervuilingen dat zelfs niet zichtbaar zijn voor het blote oog uit de lak zal halen en deze zijdezacht zal maken en ervoor gaat zorgen dat de wagen terug meer glans heeft.

7. 1 Stap polijst behandeling

Vanaf dat de kleinste vervuilingen uit de lak van de wagen is kunnen we deze een polijst beurt geven. De lak krijgt een enkele polijst behandeling dat lichte waskrassen zal verwijderen en een mooie verse glans zal achterlaten en de lak nog zachter zal laten aanvoelen. Hierna zal de lak terug meer leven hebben wat u meteen zal opvallen.

8. Afwerking

Nu dat de lak terug tot leven is gekomen werken wij dit af met een lichte keramische bescherming. Deze keramische bescherming zal ervoor zorgen dat de lak voor de komende 2 weken beschermd is en u het voordeel kan zien van keramische bescherming. Ook de ramen worden vanbinnen en vanbuiten gereinigd en krijgen een lichte keramische bescherming dat uw zicht zal verbeteren in de regen.

Kunststof panelen, rubbers en uw banden worden terug mooi zwart gemaakt en beschermd en uw uitlaat wordt opgepoetst indien u over een chroom eindstuk beschikt. Hierna wordt er een keramisch vet aangebracht op uw velgennaaf en wielbouten en monteren wij uw wielen terug op het exact voorgeschreven newtonmeter moment.

 

Prijzen vanaf €395 en duurtijd vanaf 1 dag. Extra toevoegingen aan deze behandeling zijn mogelijk maar niet inbegrepen in de kostprijs.

 

Neem contact met ons op voor reservering

Disclaimer
De genoemde prijzen zijn vanaf prijzen. Dit wilt zeggen dat dit de minimum prijs is voor de behandeling van een wagen. In de realiteit hebben grotere wagens uiteraard meer tijd en werk nodig waardoor de kostprijs ook oploopt. Iedere wagen is ook anders waardoor het niet mogelijk is een exacte offerte te maken alvorens de wagen te bekijken.