Met het coating pakket zet je je wagen strak en proper zonder krassen, net zoals bij het Polish pakket. Alleen voegen we hier nog 2 lagen keramische coating aan toe zodat de lak voor de komende jaren beschermd is. Glans en reflectie tillen we een niveautje hoger, terwijl de lak water- en vuilafstotend wordt. Zo blijft je auto langer en gemakkelijker proper! Dit pakket is beschikbaar vanaf: € 995 en bestaat uit meerdere behandelingen:

 

1. Wielen reinigen

Alles begint met propere wielen. Het wassen van de wielen gebeurt als eerste omdat hier het meeste vuil opgestapeld raakt. Vaak spettert dit wanneer deze grondig gereinigd worden. Je velgen maken we zowel vanbinnen als vanbuiten volledig proper met een veilige velgenreiniger en al de remstof wordt verwijderd. Ook hardnekkig vuil, vaak zichtbaar aan de binnenkant van de velg, verwijderen we. Daarnaast krijgen je banden een grondige reiniging.

 

2. Wielkasten en chassis reinigen

Nu de wielen proper zijn, kunnen we de wielkasten en het chassis reinigen. Vaak is hier opgestapeld vuil dat nooit wordt verwijderd, tenzij je naar een detailer gaat om dat specifiek onder handen te laten nemen. Bij Custom Car Care is dit standaard inbegrepen bij elke wasbeurt! Zeker na de wintermaanden is het zeer belangrijk om het vuil en vooral het zout te verwijderen uit de wielkasten en te zorgen dat het chassis terug proper is.

 

3. Wassen

Voor we de lak opnieuw glad kunnen maken, hebben we een propere auto nodig. Bij Custom Car Care gebeurt elke wasbeurt erg grondig en volgens de regels van de kunst met de meest kwalitatieve producten op de markt! Om loszittend vuil al van de lak te halen, behandelen we je wagen eerst met een schuimlans. Daarna spuiten we de wagen af met een hogedrukreiniger op 100 bar. Overtollig, losgeweekt vuil spuiten we zo af zonder dat er krassen ontstaan. Vervolgens gaan we opnieuw aan de slag met de schuimlans en gebruiken we 2 emmers met grit guards en speciale zeep om de wagen van boven naar onder te wassen. Ook dat gebeurt met het oog op het vermijden van waskrassen. Ten slotte spuiten we de auto opnieuw af met de hogedrukreiniger. Ook de deurdrempels en -stijlen reinigen we grondig.
4. Motorruimte reiniging
Bij het polish pakket, coating pakket en new car pakket krijg je ook een gratis motorruimte reiniging. Hierbij reinigen we de motorruimte volledig door al het vuil, teer, vet, olieresten en dergelijke te verwijderen zodat je motorruimte opnieuw proper is. Daarna brengen we een voedende dressing aan die je kunststof delen opnieuw een mooie zwarte schijn geeft. Zo zien ze er fabrieksnieuw uit!

5. Dieptereiniging

Nadat de wagen gewassen is, zal die voor veel mensen proper lijken. Maar er trekt bijna altijd vuil in de lak, wat de glans vermindert en ervoor zorgt dat de lak grof aanvoelt. Soms uit zich dat ook in kleine roestvlekken of teervlekken. Daarom spuiten we de wagen in met een veilige reiniger die de ijzerdeeltjes uit de lak zal verwijderen. Daarna spuiten we de wagen opnieuw af met een hogedrukreiniger. We herhalen dat ook voor de teervlekken.

 

6. Tussencontrole

De wagen is nu enkele keren gereinigd. Wat volgt er nu? We zullen je wagen in onze speciaal ontworpen garage rijden. Deze garage is voorzien van veel, maar vooral speciale verlichting die de kleinste imperfecties zichtbaar maakt. We zetten de wagen omhoog op onze hefbrug en we verwijderen de wielen. Daarna overlopen we de wagen met speciale lampen en worden overige ijzerdeeltjes en teervlekken verwijderd van de lak.

 

7. Klei behandeling

Toch is niet alles zichtbaar met het blote oog. Voelt de lak grof aan? Dat betekent dat er nog vuil vastzit in de lak. Daarom behandelen we de lak volledig met klei die de allerkleinste vervuilingen uit de lak verwijdert. Bovendien zorgt deze klei voor een zijdezacht gevoel en een mooie glans. Op die manier hecht de coating zich optimaal aan de lak! 

 

8. Uitgebreide polijst behandeling

Zijn de kleinste vervuilingen uit de lak? Dan kunnen we starten met polijsten! In tegenstelling tot het refurbished pakket waarbij we slechts eenmaal de lak polijsten om de lichte waskrassen uit de lak te verwijderen, gaan we bij het polish pakket en coating pakket in meerdere stappen verschillende keren de lak opnieuw polijsten tot we je gewenste resultaat behalen. Dat zet je wagen nieuwstaat en laat hem harder glanzen dan wagens in showrooms!

 

9. 2 Lagen keramische coating

De lak is nu opnieuw in zijn best mogelijke staat en heeft een schitterende glans en reflectie. Dat resultaat willen we natuurlijk zo lang mogelijk behouden. Net zoals bij een gloednieuwe wagen vervaagt de lak als die niet beschermd is. 

Daarom brengen we 2 lagen van Gtechniq hun keramische coatings aan voor een optimale bescherming. De lak wordt eerst volledig ontvet met een speciale reiniger die de hechting van de coatings aan de lak bevordert. Daarna brengen we een eerste laag van de Gtechniq keramische coating aan. Deze laag zal tot 5 jaar lang bescherming bieden. Nadat de eerste laag is uitgehard, brengen we een tweede laag van de Gtechniq keramische coating aan. Deze is speciaal ontworpen om bovenop de eerste laag te komen. Op die manier krijgt de lak nog meer glans en reflectie. Bovendien is deze coating ook extreem vuil- en waterafstotend. Ten slotte laten we deze laag opnieuw uitharden en inspecteren we of alle delen van de lak gelijk behandeld zijn.

 

11. Velgen & ramen coating

Nu is het tijd om de velgen te behandelen met een beschermende coating. Deze is standaard minder uitgebreid dan de lak aangezien glans hier minder van belang is. De velgencoating zal er wel voor zorgen dat je velgen langer proper blijven. Bovendien zijn ze ook gemakkelijker proper te maken dankzij de water- en vuilafstotende eigenschappen van de coating. Indien toch gewenst, kan je ervoor opteren deze een volledige coating behandeling te geven.
De ramen worden eveneens volledig gereinigd vanbinnen en vanbuiten, waarna we de buitenkant behandelen met een speciale ramen keramische coating van Gtechniq. Die zal ervoor zorgen dat je nauwelijks je ruitenwissers nodig hebt. Water en regen zal van je ramen afvliegen waardoor je zicht ook enorm verbetert.

12. Afwerking

Lak in nieuwstaat? Lak beschermd voor de komende 5 jaar dankzij de kermaische coatings? Velgen en ramen beschermd? Drie keer ja! Nu gaan we je kunstof panelen, rubbers en je banden nog voeden zodat die opnieuw een mooie, zwarte kleur hebben. Daarnaast beschermen we deze ook tegen vuil en uv-stralen. Beschik je over een chroom eindstuk? Dan poetsen we je ook je uitlaat met een glanzend resultaat! Ten slotte brengen we keramisch vet aan op je velgennaaf en wielbouten en monteren wij je wielen terug op het exact voorgeschreven newtonmeter moment.

 

Prijzen vanaf € 995 en duurtijd vanaf 2 tot 3 dagen. Extra toevoegingen aan deze behandeling zijn mogelijk maar niet inbegrepen in de kostprijs.

 

Neem contact met ons op voor reservering

Disclaimer
De genoemde prijzen zijn vanaf prijzen. Dat wilt zeggen dat dit de minimumprijs is voor de behandeling van een wagen. In de realiteit hebben grotere wagens uiteraard meer tijd en werk nodig waardoor de kostprijs ook oploopt. Elke wagen is anders waardoor het niet mogelijk is een exacte offerte te maken alvorens de wagen te bekijken.